Sparkasse Blog

Pripremio: Adnan Mušić, direktor Podružnice i social banking officer Sparkasse Bank

Najčešće dileme pokretača startupa

Osnivači malih biznisa susreću se sa često veoma nejasnim i procesom punim improvizacija. Na ovom putu stvaranja organizacije od nule uče vještine koje vrlo često nisu imali priliku ranije savladati. Dok upravljaju neizvjesnošću i pomiču granice, ovoga puta razmišljajući kao vlasnici, nailaze na dileme kao što su: kada osnovati startup, da li se u proces upustiti samostalno ili okupiti tim, ali i kojem investitoru se obratiti.

Naš kolega Adnan Mušić, direktor Podružnice Sarajevo, govorio je o najčešćim dilemama pokretača startupa podsjetivši da naša banka već godinama u okviru programa "Korak po korak" i u saradnji sa Fondacijom Mozaik pomaže mladim ljudima da unaprijede svoje ideje i započnu vlastiti posao.

Pripremio: Amel Agic, direktor prodaje retail segmenta

Pripremio: Amel Agic, direktor prodaje retail segmenta

Sigurna online kupovina

 

Online kupovina je posljednjih godina doživjela veliku ekspanziju te je sada putem online kanala moguće kupiti doslovno sve – od hrane, odjeće, cvijeća, nakita do namještaja i drugih većih stvari. Međutim, uz ove pogodnosti, online kupovina sa sobom nosi i mogućnosti za prevaru i malverzacije.

Stoga je, prije nego se odlučite na online kupovinu, potrebno da se zaštitite kako bi ona bila sigurna.