MasterCard Gold Debit - kartica nove generacije!

Za sva vaša putovanja, ali i u svakodnevnim prilikama, MasterCard® kartice su najbolji način da imate vaš novac uvijek pri ruci, brzo vršite plaćanja i najpovoljnije podižete gotovinu.
Unaprijeđene savremenom tehnologijom, jedine su kartice te vrste na tržištu koje vam omogućavaju beskontaktno plaćanje, uz maksimalnu sigurnost.
Možete ih koristiti za kupovinu na svim prodajnim i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu koja imaju istaknut MasterCard znak, kao i na internetu. 

MasterCard Gold Debit vam nudi: 

 • mogućnost odobrenja prekoračenja
 • beskontaktno plaćanje - PayPass
 • besplatan pristup poslovnom salonu Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Beč za vrijeme čekanja leta, bez obzira na aviokompaniju, tip ili klasu putovanja osiguranje korisnika kartice
 • kupovinu bez naknade na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu
 • kupovinu na internetu uz 3D Securemogućnost rezervacija koje su vam do sada pružale samo kreditne kartice (avionske karte, rent-a-car, hotelski smještaj i sl.)
 • podizanje gotovine na bankomatima Sparkasse Bank u BiH, kao i na gotovo 7000 bankomata Erste i Sparkasse grupe (Austrija, Češka, Slovačka,Rumunija, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora i Makedonija) je bez naknade
 • podizanje gotovine bez naknade na bankomatima drugih banaka unutar BiH
 • izdavanje kartice-kartica se izdaje na period od 4 godine

Beskontaktno plaćanje

Beskontaktno plaćanje - 60% brže u odnosu na obično plaćanje gotovinom!
MasterCard kartice Sparkasse Bank vam omogućavaju beskontaktno plaćanje, savremeni način plaćanja podržan PayPass tehnologijom za bržu, jednostavniju i sigurniju svakodnevnu kupovinu, bez provlačenja kartice kroz aparat i unošenja PIN koda.

Karticu možete koristiti u zemlji i inozemstvu, na svim prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje.
Takva prodajna mjesta imaju istaknut znak koji označava mogućnost beskontaktnog plaćanja. Ukoliko prodajno mjesto ne podržava ovakav vid plaćanja, Vašu MasterCard karticu možete koristiti kao i svaku drugu, provlačenjem kroz POS terminal i unošenjem PIN koda.

 • Nakon što prodavac unese u aparat iznos novca koji trebate platiti, dovoljno je samo da približite čitaču vašu karticu.
 • Nakon nekoliko sekundi, pojaviti će se svjetlosni ili zvučni signal koji vam signalizira da je transakcija autorizovana i plaćanje završeno.
 • Nije potrebno unositi PIN ukoliko transakcije nisu veće od 60KM. Ukoliko želite obaviti kupovinu preko 60KM, potrebno je unijeti PIN kod kako bi transakcija bila izvršena. Ovo ograničenje iznosa je napravljeno kako bi vas dodatno zaštitili prilikom kupovine.

Potrebna dokumentacija

 • zahtjev za otvaranje kartice dostupan na šalterima i web stranici Banke,
 • kopija lične karte,
 • CIPS prijava/prijava o mjestu boravišta ne strarija od 6 mjeseci original ili ovjerena kopija- Obrazac PBA-1.

Započnite uživanje u svakom trenutku putovanja.

Mastercard Gold Debit kartica vam omogućava besplatan ulazak u poslovne salone na aerodromu u Sarajevu, Beogradu i Beču.

Ulazak u poslovne salone na Međunarodnom aerodromu Sarajevo je od februara 2019. još jednostavniji uz POS aparat koji registruje ulaske bez zadržavanja. Dovoljno je da vašu Mastercard Gold Debit karticu provučete kroz POS aparat i možete započeti putovanje opuštajući se u ugodnom ambijentu poslovnih salona.

Besplatan ulazak je obezbijeđen za sve korisnike Mastercard premium kartica, dok je do 30. juna 2019. godine, obezbijeđen besplatan ulazak i za korisnike i za jednog gosta.  

 

Tu smo za sve za što nas trebate

Više informacija i odgovore na pitanja koja možda imate možete dobiti tako što ćete nas pozvati na broj naše besplatne Info linije:

 080 02 02 10

Za tehničku podršku pri korištenju proizvoda pozovite našu Službu za podršku klijentima: 033 280 300 

 

Pronađite zahtjev online i uštedite vrijeme

Pozovite nas i ugovorite sastanak

Prijavite problem

U slučaju gubitka, krađe kartice ili ukoliko je transakcija koju ste namjeravali obaviti odbijena, na raspolaganju Vam stoji 24-satna podrška putem telefona:

033 280 300 033 958 500