Najsigurnija on-line trgovina! 3D Secure standard.

Kupovina putem interneta vam omogućava sve ono što savremeni način življenja podrazumijeva: brzinu, širok izbor mogućnosti, uštedu troškova, nevezanost za termin i mjesto i konačno komfor! Međutim, koliko god je bitno da u on-line kupovinu možete krenuti bilo kada i sa bilo kojeg mjesta, toliko je bitno i da vaši lični podaci i novac budu zaštićeni i da se krećete na sigurnom terenu.

Sigurno plaćanje karticama na internetu 

Obzirom da se razvojem tehnologija pojavljuju i veće opasnosti u virtuelnom poslovanju, Sparkasse Bank je odlučila ići korak dalje kada je u pitanju zaštita korisnika njenih kartica. Kao prva banka na BH tržištu, uveli smo 3D Secure sigurnosni standard, koji našim klijentima pruža najviši nivo sigurnosti prilikom kupovine karticama putem interneta. Visa, Maestro i MasterCard kartice koje izdaje Sparkasse Bank su sada ne samo prve, nego i jedine u BiH zaštićene ovim sigurnosnim standardom, kojeg na globalnom nivou primjenujuju kuće VISA International i MasterCard Worldwide, a poznat je i pod nazivom "MasterCard SecureCode" ili "Verified by Visa".

U nastavku vam dostavljamo detaljnu instrukciju uz koju možete vrlo jednostavno aktivirati ovu uslugu te uživati u maksimalno sigurnoj on-line kupovini.

Postupak kupovine sa opcijom uključenja u sigurnosni standard

3D Secure sigurnosni standard se aktivira pri prvoj ispravnoj identifikaciji u online trgovini koja podržava ovaj standard, a postupak kupovine je sljedeći.

Odaberite željenu robu ili uslugu i potvrdite da želite obaviti plaćanje.

Za postupak aktivacije 3D Secure, dovoljno je da:

  1. Prihvatite Opšte uvjete korištenja usluge.
  2. Potvrdite Generiši SMS lozinku.
  3. Unesite kod koji vam je dostavljen SMS porukom i kliknite Prihvatam

Postupak kupovine nakon uključenja u sigurnosni standard

  • Odaberite željenu robu ili uslugu i potvrdite da želite obaviti plaćanje.
  • Upišite podatke o svojoj MasterCard/Maestro/Visa/Visa Electron kartici. Internetska trgovina automatski se povezuje s Bankom radi provjere identiteta.
  • Banka provjerava je li kartica već aktivirana za korištenje 3-D Secure standarda. Ako je aktivirana, pojavljuje se ekran s osnovnim informacijama o transakciji, vašim podacima i zahtjevom za unos lozinke.

Upisujete vašu lozinku. Ako su uneseni podaci ispravni, Banka potvrđuje identitet korisnika kartice i prosljeđuje transakciju trgovini na odobrenje.

Kupujte on-line, ali sigurno!

Info linija

Više informacija o navedenom proizvodu možete dobiti direktno pozivom na broj naše Info linije:

033 280 300