Najsigurnija on-line trgovina! 3D Secure standard.

Kupovina putem interneta vam omogućava sve ono što savremeni način življenja podrazumijeva: brzinu, širok izbor mogućnosti, uštedu troškova, nevezanost za termin i mjesto i konačno komfor! Međutim, koliko god je bitno da u on-line kupovinu možete krenuti bilo kada i sa bilo kojeg mjesta, toliko je bitno i da vaši lični podaci i novac budu zaštićeni i da se krećete na sigurnom terenu.

Sigurno plaćanje karticama na internetu 

Obzirom da se razvojem tehnologija pojavljuju i veće opasnosti u virtuelnom poslovanju, Sparkasse Bank je odlučila ići korak dalje kada je u pitanju zaštita korisnika njenih kartica. Kao prva banka na BH tržištu, uveli smo 3D Secure sigurnosni standard, koji našim klijentima pruža najviši nivo sigurnosti prilikom kupovine karticama putem interneta. Visa i Mastercard kartice koje izdaje Sparkasse Bank su sada ne samo prve, nego i jedine u BiH zaštićene ovim sigurnosnim standardom, kojeg na globalnom nivou primjenujuju kuće VISA International i MasterCard Worldwide, a poznat je i pod nazivom "MasterCard Identity Check"  ili "Visa Secure".

U nastavku vam dostavljamo detaljnu instrukciju uz koju možete vrlo jednostavno aktivirati ovu uslugu te uživati u maksimalno sigurnoj on-line kupovini.

Postupak kupovine sa opcijom uključenja u sigurnosni standard

3D Secure sigurnosni standard se aktivira pri prvoj ispravnoj identifikaciji u online trgovini koja podržava ovaj standard, a postupak kupovine je sljedeći.

Odaberite željenu robu ili uslugu i potvrdite da želite obaviti plaćanje.

Za postupak aktivacije 3D Secure, dovoljno je da:

  1. Prihvatite Opšte uvjete korištenja usluge.
  2. Potvrdite Generiši SMS lozinku.
  3. Unesite kod koji vam je dostavljen SMS porukom i kliknite Prihvatam

Postupak kupovine nakon uključenja u sigurnosni standard

  • Odaberite željenu robu ili uslugu i potvrdite da želite obaviti plaćanje.
  • Upišite podatke o svojoj Mastercard/Maestro/Visa/Visa Electron kartici. Internetska trgovina automatski se povezuje s Bankom radi provjere identiteta.
  • Banka provjerava je li kartica već aktivirana za korištenje 3-D Secure standarda. Ako je aktivirana, pojavljuje se ekran s osnovnim informacijama o transakciji, vašim podacima i zahtjevom za unos lozinke.

Upisujete vašu lozinku. Ako su uneseni podaci ispravni, Banka potvrđuje identitet korisnika kartice i prosljeđuje transakciju trgovini na odobrenje.

Kupujte on-line, ali sigurno!

Tu smo za sve za što nas trebate

Više informacija i odgovore na pitanja koja možda imate možete dobiti tako što ćete nas pozvati na broj naše besplatne Info linije:

 080 02 02 10

Za tehničku podršku pri korištenju proizvoda pozovite našu Službu za podršku klijentima: 033 280 300 

 

Pronađite zahtjev online i uštedite vrijeme

Pozovite nas i ugovorite sastanak