Poštovani klijenti,

u nastavku Vam dajemo nekoliko korisnih informacija i preporuka za vršenje obimnih bankarskih transakcija putem računa u Sparkasse Bank, poput uplata plata Vašim zaposlenicima, uplata po osnovu poreza i drugih masovnih plaćanja koje vršite sa računa Vaše firme.

Vaš Voditelj poslovnog odnosa će rado odgovoriti na sve Vaše dodatne upite i stoji na raspolaganju da pronađe najbolje odgovore na Vaše poslovne potrebe!

Zbirni nalog za uplatu plata uposlenicima jednim klikom putem netBankinga

Ukoliko je Vaša kompanija korisnik ELBA netBanking usluge i ima glavni račun u našoj banci, podsjećamo Vas da kroz internet bankarstvo na siguran i brz način, jednim klikom možete kreirati zbirni nalog za masovna plaćanja poput plata Vašim zaposlenicima, plaćanja dobavljačima ili uplate po osnovu poreza.

Pogledajte kako u nekoliko koraka možete kreirati i importovati zbirni nalog za plate u ELBA aplikaciji u video uputstvu ovdje.

U nastavku preuzmite primjere Excel tabela u koje unosite podatke zbirnog naloga za plaćanja na račune fizičkih lica kao i uplate javnih prihoda. 

Na usluzi smo da Vam u direktnom kontaktu damo sve dodatne informacije o usluzi, te Vas i lično provedemo kroz proces importa naloga pod kontaktima:

Preporučeni format spiska plata Vaših uposlenika za bržu realizaciju naloga

Dozvolite da Vas podsjetimo kako zajedno možemo ubrzati proces rasknjižavanja plata za Vaše zaposlenike. Naime, korištenjem i dostavom adekvatnog formata spiska primaoca plata, biste omogućili Banci da, umjesto manuelnog rada, automatski učita i brže rasknjiži sredstva na račune Vaših uposlenika.

Lijepo molimo da, ako isti već ne koristite, preuzmete formu spiska uposlenika primaoca plaća, te popunjeni dokument svaki mjesec dostavite na: platerate@sparkasse.ba  

Vaša Sparkasse Bank