imagePametni Tekući račun

Pametni tekući račun Vam nudi mnogo više nego standardni tekući račun. 

Krojite ga prema vlastitim potrebama, birajući i vežući za njega bankarske usluge koje Vama odgovaraju. Na taj način, dobijate jedan set bankarskih usluga, kreiran isključivo prema Vašim potrebama, a poslovanje sa Bankom prilagođeno Vašim prioritetima. 

Otvaranjem Pametnog tekućeg računa, te usmjeravanjem svojih redovnih mjesečnih primanja na Sparkasse Bank, možete birati proizvode:

Jedan račun više valuta

Otvaranjem tekućeg računa automatski Vam je otvoren i devizni račun u svim valutama. 

 

Fiksni iznos prekoračenja

Fiksni iznos prekoračenja po tekućem računu u visini do 4 mjesečna primanja isplaćena na tekući račun. 

 

Podizanje gotovine na svim bankomatima u BIH bez naknade

Otvaranjem pametnog računa, možete birati debitnu karticu koju želite imati. Na raspolaganju Vam stoje VISA ili MasterCard brandovi, prihvaćeni na prodajnim mjestima i bankomatima bilo gdje u svijetu. 

Sa debitnim karticama Sparkasse Bank, možete podizati gotovinu bez naknade, na više od 7.000bankomata Erste i Sparkasse Grupe u BiH i u svijetu. Ukoliko odaberete Master Card Gold debitnu karticu, gotovinu podižete bez naknade i na bilo kojem bankomatu u Bosni i Hercegovini. 

 

Beskontaktno plaćanje 

MasterCard debitne kartice, obogaćene su naprednom tehnologijom beskontaktnog plaćanja, koja Vam omogućuje da bez provlačenja kartice kroz terminal, brzo, jednostavno i sigurno vršite sva Vaša plaćanja. Nakon što prodavac unese u aparat iznos novca koji trebate platiti, dovoljno je samo da približite čitaču Vašu karticu. Nakon nekoliko sekundi plaćanje je završeno. 

 

SMS usluga- najbrži SMS Info na tržištu!

Sa otvaranjem Pametnog računa, imate preduslov za otvaranje usluge SMS Info. 

Sparkasse SMS Info usluga omogućava Vam da za svaku promjenu na Vašem računu (uplata/isplata) dobijete SMS obavijest. Za Vas to znači da ćete odmah znati koliko Vam je ostalo novca kojim možete dalje vršiti plaćanje i kupovinu, skupa sa dozvoljenim prekoračenjem po računu. 

 

mBanking i Slikaj&Plati usluga 

mBanking je aplikacija mobilnog bankarstva koja Vam omogućava da obavljate sve bankarske transkacije preko Vašeg mobilnog uređaja. Sada je mBanking aplikacija obogaćena sa novom funkcionalnošću "Slikaj i plati", jedinstvenom na tržištu, koja Vam omogućuje jednostavno plaćanje režijskih računa na osnovu fotografije računa. 

Sa uslugom "Slikaj i plati", nemate potrebu za čekanjem u redu, ili popunjavanjem uplatnice, dovoljno je samo Vašim telefonom  fotografisati račun, a platni nalog će se automatski popuniti te ga samo uz dva klika prosljeđujete na plaćanje. 

 

Gotovinski kredit na bankomatu 

Gotovinski kredit na bankomatu Vam omogućuje korištenje kreditnih sredstava, do 4.000 KM, 24 sata na dan na više od 86 bankomata Sparkasse Bank. 

Ovaj jedinstven proizvod na našem tržištu Vam omogućuje da: 

  • podižete manje iznose kredita iz odobrenog limita kada Vi to želite
  • birate na koliko rata želite kredit ( 3,6,9 ili 12)
  • koristite mogućnost odgode plaćanja do 50 dana

Kredit podignut na bankomatu, koristite bez kamate uz jednokratnu naknadu koja se naplaćuje automatski i odmah prilikom podizanja kredita na bakomatu. 

 

UGOVARANJE:

  • tekući račun možete otvoriti u bilo kojoj poslovnici banke,
  • mogu ga otvoriti sve domaće ili strane fizičke osobe, a koje imaju potrebu da usmjere redovna primanja na račun u banci (platu, penziju isl.)
  • bez obzira na to imaju li redovan priljev na račun ili ne,
  • za ugovaranje tekućeg računa potrebna Vam je kopija lične karte/pasosa i CIPS prijava/prijava o mjestu boravista, te popunjena pristupnica.

RASPOLAGANJE RAČUNOM:

Sredstvima s tekućeg računa možete raspolagati u visini raspoloživog stanja (vlastita sredstva uvećana za odobreno prekoračenje), na salteru banke, bankomatu ili POS terminalu koristeći jednu od platnih kartica ( Visa, MasterCard debit, MasterCard Gold debit ili Maestro club).

U akciji besplatnog tekućeg računa oslobođeni ste naknade za održavanje računa.
Proizvodi koje birate i vežete za Vaš tekući račun se dodatno naplaćuju.
Više informacija o cijenama i karakteristikama ostalih proizvoda možete pronaći na ostalim podstranicama ili pozvati naš Info centar.