Prekoračenje po tekućem računu

Dopušteno prekoračenje po tekućem računu predstavlja dodatni iznos sredstava u vidu kredita po tekućem računu, a koji se odobrava klijentima koji ostvaruju redovna mjesečna primanja na račun otvoren u Sparkasse Bank.

Iznos limita dopuštenog prekoračenja:

  • Do 4 prosječna redovna primanja isplaćena na tekući račun/ KM

Rok ugovaranja:

  • Dopušteno prekoračenje se ugovara na period od 12 mjeseci uz automatsko produženje na isti rok

Instrumenti obezbjeđenja:

  • Bez sudužnika

Način korištenja sredstava dopuštenog prekoračenja:

Sredstva odobrenog prekoračenja, zajedno sa Vašim vlastitim sredstvima na tekućem računu čine raspoloživo stanje Vašeg tekućeg računa.

Korištenje raspoloživog stanja omogućeno Vam je debitnom Visa electron ili Maestro club karticom putem kojih možete; podizati novac na bankomatima u zemlji i inostranstvu, plaćati u trgovinama  ili obavljati kupovine na intranetu.

Raspoloživa sredstva na tekućem računu možete koristit i putem netBanking usluge.

O svim promjenama na Vašem tekućem računu, Banka će Vas obavještavati putem mjesečnih izvoda koje možete primati e-mailom ili poštom. Za dodatnu informisanost o svim učinjenim transakcijama i stanju računa, na raspolaganju Vam je i SMS Info usluga.

Više informacija o navedenim troškovima, kreditnim proizvodima te visinama naknada, možete dobiti od našeg kreditnog savjetnika ili direktno pozivom na broj Info centra 033 280 300.