Uručene donacije

Sparkasse Bank urucila donaciju porodilištu Klinickog centra Univerziteta u Sarajevu

Sarajevo, 16.12.2014.- Sparkasse Bank je u sklopu humanitarnog projekta „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ donirala Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu , PH metar i računar sa pratećom opremom, čija vrijednost iznosi
7.500 KM. 

Generalni direktor KCUS-a, prof.dr.Damir Aganović, izrazio je veliku zahvalnost Sparkasse Bank, ali i ostalim prijateljima i partnerima KCUS-a. „Klinički centar danas je dobio vrijednu donaciju, koja je namjenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Ova donacija je od velikog značaja, jer  će olakšati rad na Klinici na kojoj se rađaju novi životi. KCUS izuzetno cijeni svaki humani gest, te se nadamo da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju sa Sparkasse Bank“ – kazao je generalni direktor KCUS-a, prof.dr.Damir Aganović.
 

"Danas smo u Sarajevu, zbog čega sam jako ponosna i sretna. Uručenjem ove donacije Klinici za ginekologiju i akušerstvo, primaran cilj Sparkasse Bank je bio osigurati bolje preduslove za život najmlađih i njihovih hrabrih mama. Ovo je peto porodilište koje je u sklopu humanitarna akcije „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ primilo donaciju. Mnogo smo truda uložili zajedno sa našim klijentima koji su nam iskazali ogroman interes, dobru volju i povjerenje učestvujući u ovako lijepoj priči. Divan je osjećaj imati priliku pomoći bebama i mamama, i biti na ovaj način koristan društvenoj zajednici.“ Izjavila je Alma Kratovac, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom. Šefica Odjeljenja dijagnostike i poliklinike na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, doc.dr.Fatima Gavrankapetanovic Smailbegovic, istakla je da se radi o izuzetno korisnoj donaciji.
„Zahvaljujući doniranom PH metru intenzivirati ćemo nadzor nad plodom u toku samog poroda, te brže reagirati, u cilju rađanja živog i
zdravog djeteta“ – kazala je šefica Odjeljenja dijagnostike i poliklinike na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, doc.dr.Fatima Gavrankapetanovic Smailbegović.
 


Sparkasse Bank dodijelila donaciju u iznosu 15.000,00KM porodilištima u Mostaru i Zenici
 

Sparkasse Bank je u sklopu humanitarnog projekta „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ uručila novčanu donaciju u iznosu 15.000,00 KM za kupovinu medicinske opreme porodilištima RMC „Dr. Safet Mujic“ Mostar i Kantonalne bolnice Zenica, pri čemu je svako od porodilišta primilo 7.500,00 KM.
 

"Svjesni smo činjenice da doktori i medicinsko osoblje ulažu ogromne napore kako bi bebe i mame bile zdrave, ali često njihovi životi zavise od opreme koju porodilišta posjeduju. Imajući ovo u vidu Sparkasse Bank je prepoznala potrebu da porodilištu RMC „Safet Mujić“ u gradu Mostaru i porodilištu Kantonalne bolnice Zenica dodijeli vrijednu donaciju namijenjenu kupovini medicinske opreme. Osnovni cilj ove donacije je davanje podrške porodilištima u Bosni i Hercegovini i skretanje pažnje javnosti na potrebu unapređenja sadašnjih uslova u njima. Sparkasse Bank nastavlja združenim snagama sa klijentima provoditi donatorske aktivnosti u sklopu humanitarne akcije „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ i dalje. Ovo za nas nije  standardna humanitarna akcija na koje smo navikli, već zajednički doprinos naših klijenata i nas društvenoj zajednici, te se nadamo da će dosadašnje dodjele potaknuti i druge na aktivno učešće.“ Izjavio je Kenan Đonko, direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge.


Sparkasse Bank urucila donaciju porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla

Sparkasse Bank je u sklopu humanitarnog projekta „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ uručila vrijednu donaciju medicinske opreme porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. 

 

Do kraja 2014. godine, Sparkasse Bank će u okviru humanitarnog projekta „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ za svaku novoizdatu kreditnu karticu izdvojiti 50 KM, a za svaku novoizdatu debitnu karticu 10 KM, pri čemu će se novac iz fonda direktno uplaćivati porodilištima u BiH. "Izuzetno sam sretan i ponosan što danas mogu uručiti donaciju u vrijednosti od 10.000 KM Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla - Klinika za ginekologiju i akušerstvo koji će uveliko doprinijeti kvalitetnijem tretmanu, ugodnijem boravku i jačem osjećaju sigurnosti porodilja i beba u porodilištima. Zahvaljujući našim klijentima uspjeli smo obezbijediti sredstva za porodilišta i na taj način našoj zajednici na najbolji mogući način se odužiti za iskazano povjerenje koje zajedničkim snagama gradimo duži niz godina uspješnog poslovanja. Posebno mi je drago da u toku ove akcije klijenti nemaju nikakav trošak. Sa druge strane, našim klijentima pružamo osjećaj zadovoljstva da korištenjem naših proizvoda direktno doprinose ovom izrazito pozitivnom projektu, za što im se iskreno
zahvaljujemo. Akcija „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ je samo još jedna u nizu humanitarnih akcija koje Sparkasse Bank sprovodi na nivou Bosne i Hercegovine kroz provođenje misije koja je zasnovana na društveno odgovornom poslovanju“. Izjavio je Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank.


Sparkasse Bank urucila vrijednu donaciju porodilištu u Bihaću

Sparkasse Bank uručila je novčanu donaciju u iznosu 10.000,00 KM za kupovinu medicinske opreme porodilištu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankic“ Bihać.

"Čast nam je što smo danas Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću uručili ovu vrijednu donaciju koja će olakšati porod trudnica i pružiti podršku zdravijem rođenju beba. Kroz ovu humanitarnu akciju željeli smo pokazati da smo prije svega veliki prijatelj svih
beba i majki, a time i kompletne društvene zajednice. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez klijenata Sparkasse Bank iz Unsko-sanskog
kantona koji su iskazali veliki interes za humanitarnu akciju. Osjećamo veliku odgovornost i smatram da je ovo pravi i kvalitetan nacin da se pruži adekvatna pomoc ovoj bolnici koja je svojevremeno pretrpjela ogromne štete usljed velikog požara. Neopisiv osjecaj je biti dio ove humanitarne akcije i biti uz nove generacije koje dolaze.“ Izjavio je Amir Kosovic, direktor Filijale Bihac.

29.12.2014

Sparkasse Bank dodjelom donacije porodilištu Univerzitetske bolnice Kliničkog centra Banja Luka uspješno okončala humanitarnu akciju „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ vrijednu 50.000 KM!

Sparkasse Bank je u sklopu humanitarnog projekta „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetske bolnice Kliničkog centra Banja Luka uručila donaciju u iznosu 7.500,00 KM.

Donacije je iskorištena za kupovinu dva fetalna monitora tip HUNTLEIGH i jedan fetalni pulsni oksimetar, te za nabavku i bolničke posteljine. U okviru humanitarnog projekta „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ koji je počeo 15.10.2014.g., za svaku novoizdatu kreditnu karticu izdvajalo se 50 KM, a za svaku novoizdatu debitnu karticu 10 KM, pri čemu se novac iz fonda direktno uplaćivao porodilištima u BiH.

"Današnjom dodjelom donacije, šestoj po redu, porodilištu Univerzitetske bolnice Kliničkog centra Banja Luka smo uspješno okončali humanitarni projekt pomoći porodilištima„Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ vrijedan 50.000 KM.

Iznimno je dobar osjećaj kada pogledamo iza sebe i vidimo efekt ovog projekta. Naš osnovni cilj kojim smo se vodili tokom humanitarne akcije je bio pomoći pravu budućnost naše zemlje, osiguravajući bezbjedniji i bezbrižniji početak života bebama i lakši porođaj mamama.  Veliko hvala našim klijentima koji su bili jako aktivni i značajno doprinijeli ostvarenju ovog projekta.“ Izjavio je Srđan Travar, direktor Filijale Banja Luka.