imagePlaćanje računa nikad nije bilo jednostavnije.

mBanking- moblino bankarstvo Sparkasse Bank, omogućuje Vam da brzo i jednostavno putem Vašeg mobitela pratite i upravljate sredstvima na računima koje posjedujete u našoj banci. 

Ovo je brz i efikasan način finansijskog poslovanja, koji Vam štedi vrijeme, uz pružanje maksimalne sigurnosti. 

mBanking aplikacija je sad obogaćena sa novom funkcionalnošću "Slikaj i plati", jedinstvenom na tržištu, koja Vam omogućuje jednostavno plaćanje režijskih računa na osnovu fotografije računa. 

Sa uslugom "Slikaj i plati", nemate potrebu za čekanjem u redu, ili popunjavanjem uplatnice, dovoljno je samo Vašim telefonom fotografisati račun, a platni nalog će se automatski popuniti te ga samo uz par klikova prosljeđujete na plaćanje.  

 

 • posjednovanje tekućeg računa u Sparkasse Bank 
 • posjedovanje mobilnog uređaja*
 • popunjavanje pristupnice koju predajete u najbližu poslovnicu Banke

*Mobitel treba podržavati neku od Apple iOS verziju 6.0, Android verziju 4.0, Windows Phone 8.0 ili novije verzije navedenih operativnih sistema. 

Plaćajući Vaše režijske račune na ovaj način, imate i: 

 • uštedu- znatno niže naknade u odnosu na platni promet na šalteru banke
 • detaljan pregled plaćenih računa, kao i obrađenih naloga

Iako je mBanking usluga dostupna na gotovo svim telefonima na tržištu, funkcionalnost "Slikaj i plati" koja je unutar nje, je trenutno dostupna na telefonima baziranim na Android, Iphone i Windows platformi, i koristite je bez dodatnih naknada!

U nastavku pogledajte slikovit prikaz kako koristiti "Slikaj i plati" uslugu: 

1. Uđite u mBanking aplikaciju i odaberite opciju "Slikaj i plati" (slika 1.)

2. Po otvaranju kamere uslikajte račun i pošaljite sliku na obradu (slika 2.) 

Preporučujemo da prilikom fotografisanja račun postavite na ravnu podlogu i napravite fotografiju pozicioniranjem kamere okomito na račun, te obavezno vodite računa o osvjetljenju. 

Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom fotografije, vratite se na početak procesa, jer u slučaju da je fotografija loše kvalitete, račun se neće moći procesuirati. 

 • slika 1.

 • slika 2.

3. Nakon što ste ispravno uslikali račun i poslali na obradu, na zaslonu će se pojaviti poruka "Slanje u toku" (slika 3.). Kada se završi slanje računa kliknite na "Obrada gotova" (slika 4.)

 • Slika 3.

 • Slika 4.

4. Izuzetno je važno da provjerite učitane podatke u nalogu, a ukoliko su učitani podaci ispravni, kliknite na zeleno dugme "Potpiši nalog" kako bi se isti proslijedio na plaćanje (slika 5.).

Ukoliko želite nešto izmijeniti od učitanih podataka, izmjenu možete napraviti pritiskom na tipku "Izmijeni podatke" ili odabirom jedne od ponuđenih opcija na menijima kod svakog polja (slika 6.). 

Napominjemo da je ispravnost polja "Referenca plaćanja" od posebne važnosti kako bi izdavaoci računa nalog ispravno procesuirali. 

 • Slika 5.

 • Slika 6.

Sa uslugom "Slikaj i plati" možete plaćati gotovo sve vrste računa, kao i račune u ime drugih lica.

Napominjemo da je ispravnost polja "Referenca plaćanja" od posebne važnosti kako bi izdavaoci računa nalog ispravno procesuirali. 

Ukoliko se račun i pored dobre fotografije i ispravnih koraka koje ste sproveli ne može procesuirati, postoji mogućnost da taj isporučioc nije registrovan u našoj bazi vrsta računa koji se mogu plaćati. Ali i za to postoji rješenje!

Pozovite naš Info centar na broj 033 280 300, i naše ljubazno osoblje će u najkraćem roku poduzeti sve potrebne radnje kako bi se ta vrsta računa podržala te kako biste već naredno plaćanje prema tom isporučiocu izvršili sa uslugom "Slikaj i plati". 

 

Plaćanje računa nikad nije bilo jednostavnije!

Video vodič za Slikaj&Plati uslugu

Pogledajte na linku video lekciju za kreiranje naloga za plaćanje putem Slikaj&Plati usluge!