imageMasterCard Debit. Kartica nove generacije.

Za sva Vaša putovanja, ali i u svakodnevnim prilikama, MasterCard® kartice su najbolji način da imate Vaš novac uvijek pri ruci, brzo vršite plaćanja i najpovoljnije podižete gotovinu.


Unaprijeđene savremenom tehnologijom, jedine su kartice te vrste na tržištu koje Vam omogućavaju beskontaktno plaćanje, uz maksimalnu sigurnost.


Možete ih koristiti za kupovinu na svim prodajnim i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu koja imaju istaknut MasterCard znak, kao i na internetu. 

Izaberite iz naše palete MasterCard karticu koja odgovara Vašim potrebama i uživajte u mnogobrojnim pogodnostima koje Vam nudi. 

 

MasterCard Debit Vam nudi: 

  • mogućnost odobrenja prekoračenja
  • beskontaktno plaćanje - PayPass
  • kupovinu bez naknade na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu kupovinu na internetu uz 3D Secure
  • mogućnost rezervacija koje su Vam do sada pružale samo kreditne kartice (avionske karte, renta- car, hotelski smještaj i sl
  • podizanje gotovine na bankomatima Sparkasse Bank u BiH, kao i na gotovo 7000 bankomata Erste i Sparkasse grupe (Austrija, Češka, Slovačka,Rumunija, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Ukrajina, Crna Gora, Makedonija) je bez naknade
  • povoljniju naknadu za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka unutar BiH u odnosu na druge banke

Brzo i jednostavno.

Beskontaktno plaćanje - 60% brže u odnosu na obično plaćanje gotovinom!
MasterCard kartice Sparkasse Bank Vam omogućavaju beskontaktno plaćanje, savremeni način plaćanja podržan PayPass tehnologijom za bržu, jednostavniju i sigurniju svakodnevnu kupovinu, bez provlačenja kartice kroz aparat i unošenja PIN koda.
 

Gdje možete koristiti Vašu karticu sa opcijom beskontaktnog plaćanja?
Karticu možete koristiti u zemlji i inozemstvu, na svim prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje.
 

Takva prodajna mjesta imaju istaknut znak koji označava mogućnost beskontaktnog plaćanja. Ukoliko prodajno mjesto ne podržava ovakav vid plaćanja, Vašu MasterCard karticu možete koristiti kao i svaku drugu, provlačenjem kroz POS terminal i unošenjem PIN koda.
 

Na koji način vršite beskontaktnu transakciju?
Nakon što prodavac unese u aparat iznos novca koji trebate platiti, dovoljno je samo da približite čitaču Vašu karticu.
Nakon nekoliko sekundi, pojaviti će se svjetlosni ili zvučni signal koji Vam signalizira da je transakcija autorizovana i plaćanje završeno.
Nije potrebno unositi PIN ukoliko transakcije nisu veće od 30KM. Ukoliko želite obaviti kupovinu preko 30KM, potrebno je unijeti PIN kod kako bi transakcija bila izvršena. Ovo ograničenje iznosa je napravljeno kako bi Vas dodatno zaštitili prilikom kupovine.
 

Sve beskontaktne transakcije, će biti vidljive na Vašem izvodu po tekućem računu, tako da ste u mogućnosti jednostavno pratiti Vašu potrošnju.


U nastavku pogledajte slikoviti prikaz plaćanja beskontaktnom karticom.
 

MasterCard kartica nove generacije čeka na Vas!
Posjetite nas u najbližoj poslovnici ili pozovite Info centar.

 

                  JEDNOSTAVNO I BRZO

                  BESKONTAKTNO PLAĆANJE